Verhalen Vlaamse vrienden

Accueil Objectifs Galerie photos Mes projets Liens Webcams Dico Humour Deux livres sur Evolène-Région Off. tour. Evolène Tour. Suisse Vidéos Société Suisse de Belgique Belges francophones Témoignages Valais Vlaamse vrienden Union Belge du Valais Livre d'or Yapaslefeuaulac Ambas. Suisse BXL Suisses Belgique

Beste Vlaamse vrienden en vriendinnen,

 

Velen van jullie hebben één van mijn boeken gekocht en zijn regelmatig naar ons mooi vakantieoord Evolène geweest ! In mijn tweede boek had ik jullie  ook een voorwoord voorbehouden.

Het is dus ook maar normaal dat ik ruimte voor jullie maak op mijn website www.amitiesbelgovalaisanne.be ,uw getuigenissen en opmerkingen zijn van harte welkom in mijn gastenboek.

Velen van u bezoeken regelmatig de gemeenten Evolène, Les Haudères, Arolla, etc ...

We hebben dus samen dit klein paradijselijk bewaarde hoekje gevonden met een rijke natuur en mooie huisjes (geen buildings Franse stijl) alsook mooie fauna en flora. Niet te vergeten de charmante bewoners die éénmaal het ijs gebroken is echte vrienden worden en door velen onder ons naar België worden uitgenodigd !

In zekere zin is mijn site bedoeld als een plaats van ontmoeting en het delen (via uw getuigenissen die welkom zijn op mijn adres gilbert.hallet@skynet.be ) van gegevens alsook uw opmerkingen in mijn gastenboek van diegenen die de regio van Evolène waarderen.

De wil om de banden te versterken tussen onze volkeren – indien het nog nodig is – onze vriendschapsbanden !

Naast foto’s en persoonlijke films verzameld sinds 1993 met een frequentie van 3 verblijven, minimum, per jaar, heb ik ook meegewerkt in 2002 aan het eindwerk, van een licenciate Romaanse talen van de universiteit van Louvain-la-Neuve ( België), getiteld :

     “De lexicale eigenaardigheden van het Frans in Evolène”

Door het (her) ontdekken van de vrijheid voor het kiezen van mijn tijd en aktiviteiten heb ik de volgende 2 boeken gepubliceerd

 

 

Dus gebruik zonder voorbehoud deze ruimte die voor u persoonlijk is voorbehouden, dit zal hartverwarmend zijn om onze ervaringen en ontdekkingen te delen van dit prachtig land.

Bij voorbaat hartelijk dank en steeds tot u dienst.

 

gilbert.hallet@skynet.be